نصب فلاشینگ نما چگونه است؟ اگر میخواهید نحوه اجرای فلاشینگ نما را بدانید، ابتدا باید مشخص کنید این سازه را برای کدام قسمت از ساختمان لازم دارید؟ فلاشینگ نما در قسمت های مختلف مانند پنجره، پشت بام، درزهای ساختمان و .. به کار می رود که بیشتر وقت ها هدف اجرای آن آب بندی ساختمان است. همچنین با توجه به کاربرد فلاشینگ، این سازه را میتوان با متریال های مختلف مانند ورق های روغنی سیاه، گالوانیزه و آلومینیوم در ابعاد دلخواه طراحی و اجرا نمود. پس ممکن است نحوه نصب انواع فلاشینگ با یکدیگر متفاوت باشد؛ اما به طور کلی تنها 3 مرحله برای نصب این سازه طی می شود. تنها تفاوت نصب فلاشینگ های مختلف محل اجرا و نحوه اتصال با نمای ساختمان است.
حال برای اطلاعات دقیق تر و دانستن ۰ تا ۱۰۰ نصب فلاشینگ نما در این مطلب همراه ما باشید.
مرحله اول، زیرسازی قبل از نصب
در مرحله اول باید زیرسازی به خوبی انجام شود تا فلاشینگ به صورت کاملا صاف و محکم در محل مورد نظر قرار گیرد. برای زیرسازی از مسائل مصالح ساختمانی همچون ملات ماسه و سیمان و یا سنگ کاری کمک می گیرند.
نکته مهم مرحله اول: هنگام اجرای زیرسازی ایجاد یک شیب ملایم ضرورت دارد. شیب برای دیواره های پشت بام باید به سمت داخل و برای جلوی پنجره به سمت بیرون ایجاد شود.
مرحله دوم، ایجاد آبچکان
در مرحله دوم نصب فلاشینگ نما، نوبت به قرارگیری فلاشینگ میرسد. فلاشینگ باید از دیواره ساختمان حدود ۳ الی ۵ سانتی متر فاصله داشته باشد. این شرط جهت جلوگیری از تماس قطرات باران با نمای ساختمان در نظر گرفته شده است.
مرحله سوم، آب بندی
در مرحله آخر، نوبت به اتصال و محکم کاری فلاشینگ میرسد. نحوه اتصال فلاشینگ با توجه به متریال بکار رفته با کمک چسب آکواریوم یا بتونه و یا ابزار جوشکاری صورت می گیرد.
کاربرد فلاشینگ نما، از نورگیر تا شیروانی
فلاشینگ نما به عنوان یک ساده جذاب و کاربردی در اجرای نمای ساختمان شناخته می شود. اگر نسبت به رطوبت نمای ساختمان نگران هستید و دوست ندارید مصالح ساختمانی به خاطر نفوذ آب آسیب ببیند و یا خیلی زود ظاهر ساختمان شما زیبایی خود را از دست ندهد، از کاربردهای متنوع فلاشینگ نما در ساختمان غافل نشوید. چراکه این سازه بهترین راه حل برای پیشگیری از نفوذ آب باران و برف به داخل نمای ساختمان است.
فلاشینگ از متریال های مختلفی طراحی و ساخته می شود و برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت در درزهای نمای ساختمان به کار می رود. این سازه در آب و هواهای بسیار مرطوب بیشتر شناخته شده است.
حال خوب است قبل از نصب فلاشینگ نما، ابتدا با کاربردهای مختلف این سازه در قسمت های مختلف ساختمان آشنا شوید:
- سازه های شیروانی
- پارتیشن بندی داخلی فضای داخلی
- پوشش بام، سوله ها، انبارها، سالن های ورزشی، کارخانه ها، گلخانه ها، استخر و …
- پوشش محوطه سرباز پارکینگ و آلاچیق
- پوشش سقف نورگیر
- نمای پیشانی ساختمان
- روی دیوار ها
بیشتر بخوانید : کاربردهای متفاوت فلاشینگ نما در ساختمان
انواع فلاشینگ نما در قسمت های مختلف ساختمان
فلاشینگ پنجره، القا زیبایی خاص به نمای ساختمان:
فلاشینگ پنجره به منظور پیشگیری از ریزش برف و باران بر روی شیشه و داخل ساختمان در لبه پنجره اجرا میشود که علاوه براین، زیبایی بسیار خاصی به نمای ساختمان می بخشد.
فلاشینگ پشت بام، اجرا با ورق گالوانیزه:
فلاشینگ پشت بام به عنوان یک جان پناه برای پشت بام عمل می کند تا نمای ساختمان و قسمت های داخلی ساختمان را در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی حفظ کند. معمولاً ورق فلزی اجرا شده در پشت بام از گالوانیزه با کیفیت می باشد تا خیلی زود فلاشینگ نمای ساختمان خاصیت خود را از دست ندهد.
فلاشینگ دیوار، آب بندی سطح بیرونی:
فلاشینگ دیوار به منظور پیشگیری نفوذ رطوبت به نمای دیوار قرار می گیرد که هم از نظر زیبایی بسیار جذاب و منحصر به فرد است و هم در حفظ نمای دیوار مفید عمل می کند.
هرکجا که مستعد نفوذ آب است، فلاشینگ نما بهترین انتخاب است.
اگر ساختمان جدیدی ساختید و یا تصمیم دارید نمای ساختمان تان را تعمیر کنید، باید در اجرا نکات ایمنی را رعایت کنید. به طوری که نمای ساختمان زیبایی خود از دست ندهد و متریال داخلی ساختمان خیلی زود در برابر نفوذ رطوبت دچار مشکل نشود. تنها راه کار حفاظت از نمای ساختمان در برابر رطوبت اجرای فلاشینگ است. هر قسمت از ساختمان که مستعد نفوذ آب است، می توانید این سازه را نصب کنید.
همچنین توصیه می شود در نصب فلاشینگ نما حتما از متریال های باکیفیت و اصولی استفاده نمایید؛ در غیر این صورت ممکن است به هدف خود یعنی پیشگیری از نفوذ آب و رطوبت نرسید.

انواع فلاشینگ نما براساس متریال
ورق های فلزی ساختمان در سه متریال ورق سیاه روغنی، گالوانیزه و آلومینیم ساخته می شود. اگر بخواهیم در مورد کیفیت هر کدام از متریال ها صحبت کنیم باید بگوییم قیمت ورق سیاه روغنی نسبت به گالوانیزه و آلومینیومی پایینتر است. همچنین برای انتخاب از میان آلومینیوم و گالوانیزه به عنوان بهترین آلومینیوم گزینه با کیفیت تر و گران ترین خواهد بود که با توجه به ناحیه مورد نظر ساختمان متریال های مختلف انتخاب و اجرا می شود.
ساختار فلاشینگ نما، طراحی پله ای تا خم
جالب است بدانید فلاشینگ نما ساختمان در اشکال مختلف همچون پله پله، خم و کاملاً صاف طراحی و ساخته می شود. هر کدام از مدل ها در قسمت های مختلف ساختمان به کار می روند. مثلا مدل پله ای بیشتر برای شیروانی اجرا می شود که در اندازه ها و ابعاد مختلف قابل ساخت است. مدل صاف هم برای پوشش دهی درزهای ساختمان کاربرد بسیاری دارد.
بیشتر بخوانید : فلاشینگ چیست ؟ کاربرد ورق فلاشینگ در ساختمان
جمع بندی
فلاشینگ نما یکی از سازههای پرکاربرد و زیبا ساختمانی است که در اجرای آن تنها سلیقه شخص دخیل است. در واقع امکان ساخت فلاشینگ بر اساس پیشنهاد مهندس ساختمان در ابعاد و اندازه ها و ضخامت های گوناگون وجود دارد. اما به طور کلی فلاشینگ به دو دسته فلاشینگ نمای شیروانی و فلاشینگ پنجره و پشت بام تقسیم می شود که برای سقف های شیروانی این سازه زیر ورق های شیروانی قرار می گیرد.
مزیت دیگری که این سازه ساختمانی دارد، راحتی ساخت آن است. همانطور که متوجه شدید مراحل نصب فلاشینگ نما بسیار ساده است و در کم ترین زمان به اتمام می رسد.
